Znanstvenici dokazali da molitva ima iscjeljujuće djelovanje na čovjeka

Znanstvenici često pokušavaju saznati što stoji iza iznenadnih ozdravljenja pojedinaca, a na tu temu rađena su i brojna istraživanja koja dokazuju kako vjera u Boga i molitva zaista imaju nadnaravne učinke na ljude.

10/13/20231 min read

Znanstvenici često pokušavaju saznati što stoji iza iznenadnih ozdravljenja pojedinaca, a na tu temu rađena su i brojna istraživanja koja dokazuju kako vjera u Boga i molitva zaista imaju nadnaravne učinke na ljude

Jedan od znanstvenika koji su istraživali molitveni život i utjecaj na ljudsko zdravlje je i Dr. Andrew Newberg sa Sveučilišta Thomas Jeffersonu u SAD-u.

Ovaj znanstvenik provodio je istraživanja temeljena na magnetskoj rezonanci na 40.000 pacijenata, a iznenađujuće rezultate je detaljno opisao u knjizi Kako Bog mijenja mozak još 2009. Nakon toga i drugi znanstvenici su radili slične studije te ponovno potvrdili ovaj zaključak.

SAZNAJ: Zašto je kršćanska glazba bolja od svjetovne?

Bog ima odličan učinak za vaše mentalno, tjelesno i duhovno zdravlje. Na temelju novih dokaza prikupljenih iz studija skeniranja mozga, opsežnog istraživanja duhovnih iskustava ljudi i autorovih analiza neuroznanstvenik Andrew Newberg i terapeut Mark Robert Waldman došli su do sljedećih revolucionarnih otkrića:

• Ne samo da molitva i duhovna praksa smanjuju stres, već samo dvanaest minuta meditacije dnevno može usporiti proces starenja.

• Razmišljanje o Bogu punom ljubavi, a ne o Bogu koji kažnjava, smanjuje tjeskobu i depresiju i povećava osjećaje sigurnosti, suosjećanja i ljubavi.

• Fundamentalizam, sam po sebi, može biti osobno koristan, ali predrasude koje stvaraju ekstremna uvjerenja mogu trajno oštetiti vaš mozak.

• Intenzivna molitva i meditacija trajno mijenjaju brojne strukture i funkcije u mozgu, mijenjaju vaše vrijednosti i način na koji percipirate stvarnost.

Voliš slušati kršćansku glazbu?
Slušaj Sion