Pet događaja koja će se događati u Izraelu u posljednja vremena

Posljednjih dana sve oči svijeta uprte su u Izrael i ratna događanja, a među kršćanima se govori o dolasku antikrista, posljednjim vremenima i kraju svijeta. Biblija jasno pokazuje događaje koji će obilježiti dolazak Antikrista

6/10/20213 min read

Posljednjih dana sve oči svijeta uprte su u Izrael i ratna događanja, a među kršćanima se govori o dolasku Antikrista, posljednjim vremenima i kraju svijeta. No, može se reći da ovo nije prvi ozbiljan događaj u Izraelu, a svaki put kada se dogodi neki sukob u Izraelu ili oko njega, odmah krenu i nagađanja i predviđanja o posljednjim danima.

Takav stav među kršćanima možda i nije najbolji jer svrha kršćanskog života nije nagađat jesu li sad Posljednja vremena, a u konačnici stalno nagađanje takvih događaja može nas dovest do toga da nećemo prepoznati kada se zaista počnu događati pravi, proročki značajni događaji.

Konflikt u Izraelu nije nužan znak posljednjih vremena.

Sukobi u Izraelu njihova su stvarnost od samoga početka. Bez obzira je li se radilo o Egipćanima, Amalečanima, Midjancima, Moapcima, Amoncima, Amorejcima, Filistejcima, Asircima, Babiloncima, Perzijancima ili Rimljanima, Izraelci su uvijek bili progonjeni. Zašto se to događalo?

Prema Bibliji, to je zato što Bog ima poseban plan za naciju Izrael, koji Sotona želi poraziti. Susjedne zemlje žele uništiti Izrael zato što ga mrze nadahnuti Sotonom koji mrzi izraelskoga Boga. Bez obzira o kome se radi - o Sanheribu, kralju Asirije; Hamanu, službeniku Perzije; Hitleru, vođi nacističke Njemačke; ili o Ahmadinedžadu, predsjedniku Irana – pokušaji da se Izrael u potpunosti uništi nikada neće uspjeti.

DOZNAJ: Zašto se životni vijek na zemlji drastično smanjio nakon Noinog potopa?

Progonitelji Izraela će dolaziti i prolaziti, ali progonstvo će opstati do Kristova drugog dolaska. Stoga, konflikt u Izraelu nije pouzdan pokazatelj skorašnjeg dolaska posljednjih dana. Međutim, Biblija kaže da će se u posljednjim danima Izrael zaista dogoditi strašan sukob. Zbog toga je taj vremenski period poznat i kao Nevolja, Velike nevolje i „vrijeme nevolje za Jakova“ (Jeremija 30:7). Prema Bibliji postoji pet događaja koji će se događati vezano za Izrael u posljednje dane:

  • Židovi će se masovno vraćati u izraelsku zemlju (Ponovljeni zakon 30:3; Izaija 43:6; Ezekiel 34:11-13; 36:24; 37:1-14).

  • Antikrist će s Izraelom sklopiti sedmogodišnji savez „mira“ (Izaija 28:18; Daniel 9:27).

  • U Jeruzalemu će se sagraditi hram (Daniel 9:27; Matej 24:15; 2. Solunjanima 2:3-4; Otkrivenje 11:1).

  • Antikrist će prekršiti svoj savez s Izraelom, a zato će uslijediti progonstvo Izraelaca diljem svijeta (Daniel 9:27; 12:1, 11; Zaharija 11:16; Matej 24:15, 21; Otkrivenje 12:13). Izrael će biti napadnut (Ezekiel poglavlja 38-39).

  • Konačno, Izrael će prepoznati Isusa kao svoga Mesiju (Zaharija 12:10). Izrael će se nanovo roditi, obnoviti i bit će otkupljen (Jeremija 33:8; Ezekiel 11:17; Rimljanima 11:26).

Danas Izrael progone neprijatelji koji ga okružuju: Sirija, Libanon, Jordan, Saudijska Arabija, Iran, Hamas, islamski Džihad, Hezbollah.. Međutim, ta mržnja i progonstvo Izraela samo je nagovještaj što će se dogoditi u posljednjim danima (Matej 24:15-21).

Posljednji niz progonstava započeo je kada je Izrael obnovljen kao nacija 1948. godine. Mnogi koji proučavaju proroštva vjerovali su da je šestodnevni rat između Arabije i Izraela 1967. godine bio „početak kraja“. Je li moguće da ono što se događa danas u Izraelu znači da je kraj blizu? Moguće je. Znači li to da je kraj sigurno blizu? Ne.

Sam Isus je najbolje rekao: „Pazite da vas tko ne zavede. Čut ćete za ratove i glasine o ratovima. Gledajte da se ne uznemirujete! Jer to se mora dogoditi, ali nije još svršetak" (Matej 24:4-6).

Voliš slušati kršćansku glazbu? Slušaj Sion!

Zaprati nas